Boost Je Leiderschap

Ontwikkel krachtig leiderschap
voor succesvolle aansturing van teams

Start volgende ronde: 24 juni 2024

_M4A2669

Je ziet wel dat die leidinggevende de juiste man (of vrouw) op de juiste plek is,
maar het komt er nog niet helemaal uit.

Hij zet zich in en wil er het maximale uit halen.

Het is niet zo dat het in de soep loopt, maar het kan op een aantal fronten zeker beter.

Dat merk je aan allerlei situaties op de werkvloer:

 • DM_driehoekje-los-roze

  Er is te weinig eigenaarschap en daadkracht. Er wordt in het team van alles afgesproken, maar die afspraken nakomen, ho maar.

 • DM_driehoekje-los-roze

  De leidinggevende en ook het team zijn vaak brandjes aan het blussen en bezig met de operatie, terwijl het echte probleem niet aangepakt wordt en er te weinig tijd overblijft voor de echte en strategische oplossingen.

 • DM_driehoekje-los-roze

  De meetings duren vaak lang en vaak zijn meetings inefficiënt, omdat mensen op zaken terugkomen, zaken niet op worden gepakt of omdat we het lastig vinden om samen tot acties en conclusies te komen. Dat schiet niet op.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Je merkt dat dit ook impact heeft op andere teams en afdelingen. Er gaat veel tijd en energie zitten om de boel écht lekker te laten lopen. Nu komt het niet uit de verf. Dat moet toch beter en makkelijker kunnen? 

 • DM_driehoekje-los-roze

  Je merkt dat de leidinggevende en ook de teamleden twijfels hebben of ze nog wel bij dit team of zelfs de organisatie willen blijven nu alles niet helemaal optimaal loopt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want je wilt je personeel graag binden en boeien. 

Je ziet wel dat het anders wordt als die leidinggevende en het team tot zijn recht komen. Dan:

 • DM_driehoekje-los-roze

  toont het team initiatief, daadkracht en eigenaarschap. Dat zorgt ervoor dat iedereen gemotiveerd is, bijdraagt aan het team en het team efficiënt werkt. Dat geeft energie en zorgt voor resultaat! 

 • DM_driehoekje-los-roze

  worden de échte problemen aangekaart, opgepakt en opgelost en heeft de leidinggevende tijd voor strategische vraagstukken. Dat zorgt ervoor dat we geen tijd verliezen en kunnen werken aan de écht belangrijke zaken in het werk. Dat levert op alle fronten winst op!

 • DM_driehoekje-los-roze

  lopen meetings lekker, zijn ze efficiënt en leveren ze resultaat op. Er is nog genoeg te doen en op te pakken. Daar is dan eindelijk tijd voor. 

 • DM_driehoekje-los-roze

  worden talenten van de mensen in de teams en afdelingen benut en ontwikkelen ze zich door. Zo bind en behoud je mensen in een tijd waarin de krappe arbeidsmarkt het steeds moeilijker maakt om goede mensen te vinden en te behouden. Je wilt er als organisatie daarom alles aan doen om in ieder geval geen mensen te verliezen doordat het niet lekker loopt in de teams en afdelingen, waardoor ze niet door kunnen groeien en hun talenten niet kunnen benutten.

 • DM_driehoekje-los-roze

  gaat het goed met het team en komen mensen weer met plezier naar het werk. Goed werkgeverschap is belangrijk voor je en je weet: blije mensen zorgen voor goede resultaten.

Je voelt al lang dat het mogelijk is, maar dan moet er wel wat gebeuren.
Dat gaat niet vanzelf.

Vlieg mij in als coach en we realiseren het samen.

Ik coach uiteraard de leidinggevende.
Ik coach eventueel ook het team, omdat zij een belangrijke factor zijn om tot écht succes te komen.

Juist de coaching van de leidinggevende in combinatie met het coachen van het team geeft de allerbeste resultaten. Duurzame resultaten bovendien. En waarom zou je voor een minder resultaat gaan als je ook voor de beste en meest duurzame oplossing kan kiezen?

Als je me nu inschakelt dan heb je over 4 maanden:

 • DM_driehoekje-los-roze

  een team dat daadkrachtig is, eigenaarschap laat zien en initiatief toont.

 • DM_driehoekje-los-roze

  is er draagvlak voor structurele oplossingen en worden deze oplossingen succesvol toegepast.

 • DM_driehoekje-los-roze

  een team dat de echte problemen aanpakt en oplost, zodat de leidinggevende aan de slag kan met zowel operationele als strategische vraagstukken.

 • DM_driehoekje-los-roze

  lopen meetings lekker en leveren ze resultaat op.

 • DM_driehoekje-los-roze

  gaat het goed met het team en de leidinggevende, komen mensen weer met plezier naar het werk en zijn de resultaten goed. En omdat we voor duurzaam leiderschap gaan, stopt het hier niet maar zullen de resultaten zich blijven verbeteren

Jan leerde door het programma hoe hij als manager zijn team in beweging kreeg en het potentieel van het team kon benutten

Play Video

Zo pakken we dat aan

Tijdens het leiderschapsprogramma Boost Je Leiderschap verbeteren we het leiderschap van de desbetreffende leidinggevende en het functioneren van zijn of haar team of afdeling.

Leidinggeven leer je door te doen en te reflecteren op de praktijk.

Want laten we eerlijk zijn:
Inspiratie en het leren van allerlei theoretische modellen over leiderschap verandert weinig tot niks. Daarna gaan de meeste mensen ‘gewoon weer aan het werk’,  waarbij ze in alle oude gedragingen terug vallen. Toch zijn er veel trainingen waar theorie en inspiratie centraal staan. Deze training is een positieve uitzondering.

Tijdens het Boost Je Leiderschap programma krijgt de leidinggevende praktische handvatten waar hij diezelfde dag al mee aan de slag kan in zijn werk, zodat hij situaties leert herkennen, weet hoe hij ermee om kan gaan en ze zelfs kan voorkomen. We maken afspraken over waar hij mee aan de slag gaat, de keer daarop evalueren we de ontwikkelingen en stellen we waar nodig bij. Zo weet hij steeds beter hoe hij grip krijgt op zijn team of afdeling en wat hij moet doen om de regie te houden. Niet lullen, maar poetsen dus.

Zo ziet het leiderschapsprogramma Boost Je Leiderschap eruit

 • DM_driehoekje-los-roze

  Tijdens dit programma ga ik samen met de leidinggevende een half jaar lang aan de slag. Dat zorgt ervoor de leidinggevende patronen bij zichzelf en zijn team of afdeling leert herkennen en weet hoe hij daar succesvol mee om kan gaan en onhandige of vervelende situaties zelfs kan voorkomen. Dat zorgt voor nu en op de lange termijn voor goede resultaten.

 • DM_driehoekje-los-roze

  De leidinggevende heeft samen met mij een persoonlijk intakegesprek, waarin we samen de doelstellingen bepalen. Hierbij kan de leidinggevende van de deelnemende leidinggevende en HR worden betrokken. Een goed begin is het halve werk!

 • DM_driehoekje-los-roze

  De leidinggevende heeft elke maand 1 uur individuele coaching. Daar kunnen we uitdagingen en problemen bespreken, en vertrekt de leidinggevende met tips, oefeningen en inzichten om de situatie succesvol aan te pakken. 

 • DM_driehoekje-los-roze

  Vervolgens hebben we elke maand een bijeenkomst met de groep leidinggevenden die aan het programma deelneemt. Dit is een vaste, kleine groep leidinggevenden waar je tegelijk mee start. Tijdens deze sessies bespreken we theorie en praktijk, is er ruimte voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. Het is enorm bijzonder hoe de deelnemers tegen vergelijkbare dingen aanlopen.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Tussen de sessies gaat de leidinggevende aan de slag met praktische opdrachten in zijn of haar team of afdeling. De map met trainingsmateriaal en de online omgeving helpt hierbij. De echte verandering moet immers in de praktijk gebeuren. 

 • DM_driehoekje-los-roze

  Halverwege en aan het eind van het traject evalueren we de ontwikkelingen. De leidinggevende van de deelnemer en HR kunnen hierbij aansluiten. Zo zorgen we voor borging en een optimale groei van de leidinggevende en zijn of haar team of afdeling.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Optioneel hebben we tussen de sessies door sessies met het team of de afdeling van de leidinggevende. Zo brengen we in de praktijk wat de leidinggevende tijdens het programma heeft geleerd. Samen met de leidinggevende bereid ik deze sessies vooraf voor, zodat de leidinggevende zelf actief deze sessies leidt. Het is ‘coaching on the job’. Door in de praktijk feedback te krijgen op hoe hij het team leidt, zal hij merken dat hij het team steeds beter en makkelijker leidt. Dat zorgt voor een optimaal resultaat. 

Door deze aanpak gaat de leidinggevende met gemak, plezier en resultaat leidinggeven aan zijn team of afdeling.
Dat zorgt voor een daadkrachtig team dat eigenaarschap laat zien en initiatief toont. Ze herkennen de echte problemen en lossen die op, zodat de leidinggevende zich kan richten op de operationele en strategische vraagstukken die op zijn bordje horen te liggen.
Het team én de leidinggevende zitten goed in hun vel en presteren.
Dat zorgt voor energie bij jou, de leidinggevende en zijn team of afdeling!

Klinkt goed, toch?

Toch zijn er heel veel leiderschapsprogramma's die anders ingestoken worden.
Bij hele grote namen in de wereld van leiderschapsontwikkeling, maar ook bij kleine firma's.

Dit programma is anders.
Het zorgt voor resultaat bij de leidinggevende en het team of afdeling.
Niet alleen nu, maar ook op de lange termijn.

Dit is waarom dit programma wél voor die echte verandering gaat zorgen.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Workshops over leiderschap zorgen vaak alleen voor inspiratie. Leuk voor een dag of twee, maar niet genoeg om echt iets te veranderen.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Ik krijg vaak terug dat andere programma's te kort duren. Twee of drie dagen training op een externe locatie. Dat helpt ze niet om met concrete situaties in het team of de afdeling om te gaan wanneer ze er tegenaan lopen. Er zit simpelweg teveel tijd tussen. Door elke maand 1:1 coaching én een groepsbijeenkomst te hebben, zijn er regelmatige contactmomenten en kan ik je stap voor stap helpen met de praktische uitdagingen met jouw team of afdeling. Zo creëren we die échte verandering. 

 • DM_driehoekje-los-roze

  Deelnemers geven aan dat veel andere trainingen erg theoretisch zijn. 
  Leuk voor een dag, maar niet iets waar je daarna in de praktijk wat aan hebt.  
  Deze training zorgt voor een goede basis én helpt de leidinggevende meteen om in de praktijk te werken aan de gewenste verandering bij hemzelf en zijn team of afdeling. Want juist het toepassen van die praktische handvatten, het reflecteren daarop en het bijsturen zorgt voor resultaat.

Boost Je Leiderschap is daarom hét programma dat elke leidinggevende zou moeten volgen om de leidinggevende en zijn of haar team of afdeling te ontwikkelen en goede resultaten neer te zetten.

Dit is coach voor dit programma: Anniek

Sinds 2013 coach ik grote en kleine organisaties op het gebied van leiderschap en organisatieverandering. Dat deed ik zelfs bij politie, defensie en organisaties in de topsport.

Keer op keer bleek:
Leiderschap komt je niet zomaar aanwaaien.
Een effectieve organisatiecultuur ontstaat niet vanzelf.

Ik zette mijn complete achtergrond in om de noodzakelijke verandering op het gebied van leiderschap en cultuur bij mijn opdrachtgevers teweeg te brengen. Als basispsycholoog, neuropsycholoog, sport- en prestatiepsycholoog met opleidingen over leiderschap en groepsdynamieken houd ik het praktisch. Die praktische benadering is een verademing voor opdrachtgevers.

En dan ontstaan er de mooiste resultaten:
Leidinggevenden slagen er met mijn begeleiding in om écht beter leiding te geven, de cultuur te veranderen en zo de echte potentie van het team tot zijn recht te laten komen.

Lees hier meer
.

_M4A2653

Welke leidinggevenden passen bij dit programma?

Ik werk graag met leidinggevenden die snappen dat een verandering in hun team of afdeling bij hen begint. De leidinggevende leidt de groep. Pas als hij weet hoe je dat succesvol doet, kan het team ook de gewenste verandering realiseren.

Het is dus niet een kwestie van inspiratie op komen snuiven en achterover leunen.
Actie in de taxi!

Deelnemers hebben erg uiteenlopende functies.
Het varieert van supervisors en teamleads tot managers en mensen die projecten leiden. Ze lopen allemaal tegen vergelijkbare problemen aan.

Als je leidinggevende deel wil nemen, hebben we eerst een inventarisatiegesprek.
Zo kunnen we onderzoeken of dit programma de juiste match met de leidinggevende is. Daarna wordt de aanmelding pas definitief.

Camille leerde hoe hij zaken los kan laten, met plezier zijn werk doet en energie over houdt

Play Video

Dit programma is niet voor leidinggevenden die:

 • DM_driehoekje-los-roze

  op zoek zijn naar inspiratie of theorieën

 • DM_driehoekje-los-roze

  geen rol voor zichzelf zien in de ontwikkeling van hun team of afdeling

 • DM_driehoekje-los-roze

  een workshop over leidinggeven willen volgen en verwachten dat alles dan anders wordt

FAQ

Als een leidinggevende deel wil nemen, hebben we eerst een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen onderzoeken of dit programma de juiste match met de leidinggevende is. Een aanmelding wordt pas definitief als de leidinggevende daarna nog steeds deel wil nemen.

Dit is waarom organisaties hun leidinggevenden deel laten nemen