Coaching management-
of directieteam

Ontwikkel de samenwerking, communicatie
en leiderschap in je management- of directieteam
Schermafbeelding 2021-05-19 om 13.34.15

Je ziet wel dat je de juiste mensen in het team hebt zitten, maar op de een of andere manier zie je dit nog niet terug in de resultaten. Je ziet de potentie, maar het komt er nog niet uit.

Je merkt dat bijvoorbeeld aan het volgende:

 • DM_driehoekje-los-roze

  De meetings lopen wel aardig, maar het lijkt soms net alsof dingen langs elkaar lopen. Afspraken worden niet altijd nagekomen, jullie spreken elkaar te weinig aan en soms lijkt het eigen belang boven het gezamenlijke belang te gaan.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Het team leunt soms erg op jou voor antwoorden, acties en besluiten. Je wilt meer daadkracht en eigenaarschap vanuit het team zelf, maar dat zit er nu lang niet altijd in. 

 • DM_driehoekje-los-roze

  Er speelt continu van alles op de werkvloer en daarbuiten en dat zorgt ervoor dat jullie te weinig tijd bezig zijn met het bouwen aan het team en de organisatie van de toekomst. Daardoor krijgt de waan van de dag vaak veel tijd en aandacht. Jullie zouden meer bezig moeten zijn met strategische thema’s.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Je merkt dat de teamleden niet helemaal op één lijn zitten. Soms lijkt het alsof jullie langs elkaar praten en niet met de neuzen dezelfde kant op staan. Het gevoel van “samen één team zijn” kan beter. En om heel eerlijk te zijn, voelt het voor jou op dit moment als hard werken.

Je ziet wel dat het anders wordt als het team meer als een echt team gaat functioneren. Dan:

 • DM_driehoekje-los-roze

  voeren jullie tijdens jullie meetings de dialogen die er écht toe doen, ondernemen jullie samen actie en zijn jullie samen het voorbeeld voor de rest van de organisatie.

 • DM_driehoekje-los-roze

  toont het team initiatief, daadkracht en eigenaarschap.

 • DM_driehoekje-los-roze

  worden de echte problemen aangekaart, opgepakt en opgelost, benutten jullie kansen en hebben jullie als team veel meer tijd voor strategische vraagstukken.

 • DM_driehoekje-los-roze

  zijn jullie één team, voelen jullie elkaar goed aan en is er energie en plezier in het team. Dat voelt ook voor jou een stuk prettiger.

Je weet wel dat dit mogelijk is, maar dat gaat niet vanzelf.

Jullie hebben zelf van alles geprobeerd, maar nog zonder het gewenste resultaat.

Vlieg mij in en ik help jullie om deze stap te maken.

Ik coach dan niet alleen het team.

Ik help jou ook, omdat je een belangrijke factor bent om tot écht succes te komen.

Alleen het team coachen heeft geen zin.

We krijgen de allerbeste resultaten door het team te coachen en door jou daarnaast de handvaten te geven om met het team tot de beste samenwerking en resultaten te komen. Dat geeft bovendien een duurzaam resultaat. En waarom zou je voor een minder resultaat gaan als je ook voor de beste en meest duurzame oplossing kan kiezen?

Als je me nu inschakelt dan heb je over 4 maanden:

 • DM_driehoekje-los-roze

  een team dat eigenaarschap laat zien, teamleden die zelf initiatief tonen en doorpakken waar het nodig is,

 • DM_driehoekje-los-roze

  een team dat de echte problemen aanpakt en oplost, zodat jullie de tijd hebben om met strategische vraagstukken aan de slag te gaan naast de operationele zaken die spelen,

 • DM_driehoekje-los-roze

  een team waarin iedereen zijn rol in meetings pakt en de meetings succesvol verlopen,

 • DM_driehoekje-los-roze

  gaat het goed met het hele team, komt iedereen weer met plezier naar het werk en dat werpt zijn vruchten af in het werk dat jullie als team verzetten.

Jan heeft ervaren hoe je met meer gemak en plezier je team leidt

Play Video

Zo pakken we dat aan

Een goed functionerend team krijg je niet door middel van een losse heisessie, een inspiratiesessie of het leren van allerlei theoretische modellen over leiderschap. Daarna gaan de meeste mensen ‘gewoon weer aan het werk’,  waarbij ze in alle oude gedragingen terug vallen. Toch zijn er veel trainingen waar theorie en inspiratie centraal staan. Deze training en coaching is een positieve uitzondering.

Tijdens dit programma krijg je als team ‘coaching on the job’. Jullie leren herkennen waar het niet lekker loopt, hoe jullie daar mee om kunnen gaan en hoe jullie die situaties zelfs kunnen voorkomen. Door middel van praktische handvatten werken jullie meteen aan het team dat jullie willen zijn. We maken afspraken over waar jullie mee aan de slag gaan, evalueren hoe het gaat en stellen waar nodig bij.

Tegelijkertijd kijk ik met jou mee hoe jij het team in dit proces kan begeleiden. Ik help je waar het nodig is en laat je jouw gang gaan waar het kan. Zo krijgen we samen grip op het team.

Niet lullen, maar poetsen dus.

We werken 4 tot 6 maanden samen:

 • DM_driehoekje-los-roze

  We hebben een persoonlijk intakegesprek, waarin we de doelstellingen bepalen.

 • DM_driehoekje-los-roze

  We hebben sessies met het team. We evalueren wat er op dat moment goed gaat en waar het beter kan, en brengen dat in de praktijk.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Samen met jou bereid ik deze sessies vooraf voor, zodat je zelf actief deze sessies leidt. Het is ‘coaching on the job’. Door in de praktijk feedback te krijgen op hoe je het team leidt, zal je merken dat je het team steeds beter leidt. Dit doen we tijdens 5 sessies individuele coaching met mij. Deze sessies duren 1 uur.

Door deze aanpak gaan de resultaten vooruit en ontstaat er echt één team. Dat zorgt voor energie bij iedereen!

Welke teams passen bij dit programma?

We werken graag met teams die snappen dat een verandering in hun team of organisatie bij hen zelf begint. Die begrijpen dat ze daar zelf mee aan de slag moeten gaan om een échte verandering te realiseren.

Geen inspiratie snuiven en achterover leunen om te zien wat het wat is, maar actie in de taxi!

Als je deel wilt nemen met jouw team dan hebben we eerst een inventarisatiegesprek. Zo kunnen we onderzoeken of dit programma de juiste match met jou en het team is. Daarna wordt de aanmelding pas definitief.

Pauline heeft samen met collega's aan een betere werk-privébalans gewerkt

Play Video

Dit programma is niet voor teams die:

 • DM_driehoekje-los-roze

  op zoek zijn naar inspiratie of theorieën

 • DM_driehoekje-los-roze

  geen rol voor zichzelf zien in het ontwikkelen van hun team

 • DM_driehoekje-los-roze

  die niet zien dat het leiderschap in de organisatie start met het leiderschap in het management- / directieteam.   

Als jullie deel willen nemen, hebben we eerst een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen onderzoeken of dit programma de juiste match is. Een aanmelding wordt pas definitief als je daarna nog steeds deel wil nemen.

Camille heeft ervaren wat er mogelijk is als diverse teams beter functioneren

Play Video
Dynamic Minds

Contact@dynamicminds.nl

+31 ‭(0)6 - 55 58 30 35

Bongerd 13

6176 AV Spaubeek

‬KvK 89439929

BTW ID NL864983499B01

Meld je hieronder gratis aan om regelmatige tips en adviezen per e-mail te ontvangen om jouw leiderschap te ontwikkelen

© 2020 - 2023 Dynamic Minds | Privacy verklaring en Cookieverklaring