Ervaringen

Dit zeggen klanten

_M4A2570

Bij SABIC ontdekte Erik hoe hij als directeur mensen gemotiveerd mee kon laten doen, waardoor een versnelling ontstond

Unica ontwikkelde de samenwerking en het leiderschap binnen haar teams

Eric Rouhof

We wilden met het leadership team van DSM Resins Operations het thema stress meer op de agenda zetten. Dat begint met zelf ervaren en beleven. Tijdens de workshop over het herkennen en omgaan met stress en werkdruk hebben we ervaren hoe je op een interactieve, ontwapenende en persoonlijke manier het thema stress goed bespreekbaar kan maken met elkaar, ook wanneer er sprake is van verschillende culturen. Ik was positief verrast door het vakmanschap van Anniek, gebruikmakend van het basis vertrouwen dat er al in het team was, leidde ze ons door een verdiepende en impactvolle workshop.

Eric Rouhof

Director Safety, Health & Environment, DSM Resins

Ronald Hoenen

Het is zeer leerzaam om te ontdekken dat de hulpvraag die je in eerste instantie denkt te hebben helemaal niet de juiste vraag is. Tijdens de intervisie wordt duidelijk wat de echte vraag is en wordt het echte antwoord gemakkelijker te vinden. Verder is het steeds weer erg waardevol om te beseffen hoe het onderzoeken van andermans uitdagingen kan bijdragen aan je eigen maturiteit. In iedere uitdaging van een ander zit wel een groot raakvlak met wat je zelf meemaakt. Dit in combinatie met de ontspannen en veilige sfeer die Anniek creëert maakt de intervisie voor mij zinvol, nuttig en aangenaam.

Ronald Hoenen

Regiodirecteur ENGIE Services Zuid-Oost

Favicon Dynamic Minds

Tijdens de teamcoaching kwamen issues aan bod die altijd bleven liggen. Tijdens de coaching leerden we vaardigheden die we met weinig moeite meteen in de praktijk toe konden passen. We zijn door de coaching beter naar elkaar gaan luisteren en de focus ligt nu meer op het daadwerkelijk komen tot overeenstemming met de groep.
 
Door de coaching ben ik me meer bewust dat je de wereld om je heen zelf kunt sturen door effectiever te communiceren. Tijdens de coaching leerden we vaardigheden die we meteen in de praktijk toe konden passen met weinig moeite. 

Een manager

Arthur Veugen

Onder begeleiding van Anniek hebben we een aantal ontwikkelingssessies gedaan met de Scrum Masters, met als hoofddoel om een beter functionerend team te krijgen. Tijdens de sessies heeft Anniek goed ingespeeld op relevante onderwerpen die op dat moment ter sprake kwamen en dit meteen geïntegreerd in het dagprogramma. Iedereen was enthousiast over hetgeen we in deze korte tijd samen bereikt hebben. Teamgevoel is stukken verbeterd! Kortom zeer geslaagd.

Arthur Veugen

Release train engineer, APG

Bij APG ontwikkelden we samenwerking, eigenaarschap en leiderschap in teams

Jan ervaarde als manager waarom je zeker in een leiderschapstraject wilt investeren

Jan-Jozef Thissen

Unica Building Services kent 14 vestigingen met even zoveel vestigingsdirecteuren. De laatste vijf jaren is binnen UBS veel aandacht besteed aan de Unica slogan: “Samen maken we de toekomst”. Door het verbeteren van de samenwerking werd al snel duidelijk dat elke vestiging gelijksoortige uitdagingen kende en dat voor vele van die uitdagingen al oplossingen van verschillende aard door collega’s gevonden waren. Het voordeel was daardoor dat je van die opgedane ervaringen al een selectie van de effectiefste kon maken en toepassen. Inmiddels werken we bij UBS Geleen al zo’n twee jaar samen met Anniek aan de bedrijfscultuur en het leiderschap binnen onze organisatie. Toen Anniek met het voorstel kwam om met gelijksoortige functiegenoten, maar dan van anders soortige bedrijven, een intervisie te organiseren was ik meteen enthousiast omdat het delen van ervaringen op management vlak leidt tot (nieuwe) inzichten waar je eerst niet bij zou hebben stil gestaan. Persoonlijk heb ik geleerd dat de ene vestigingsdirecteur niet de andere is. Ik heb in iedere geval nog genoeg te leren.

Jan-Jozef Thissen

Vestigingsdirecteur Unica Building Services Geleen

Brit2

Tijdens dit programma worden de mensen in hun kracht gezet om die rol als ‘leider’ ook te pakken en hier iets mee te gaan doen op de werkvloer. Ze krijgen vertrouwen om dit uit te stralen.

Door de praktische invulling van het programma kan dit direct worden toegepast op de werkvloer. En doordat het programma over een langere tijd doorloopt is het een continue ‘learning by doing’ proces.

Doordat het programma afgewisseld worden tussen groeps sessies en individuele sessies ziet de deelnemer ook de uitdagingen bij de anderen en merken ze dat ze niet alleen zijn of dat het alleen aan hen ligt. Vaak heeft iedereen toch min of meer dezelfde uitdagingen.

Britt Bellen

Director Marketing & Commercial Operations BNL, CEE & MEA CANTEL, A STERIS Company

Harry Ploum

Door de persoonlijke training en begeleiding van Anniek lukt het me nu om snel echt contact te leggen met personen, snel op 1 lijn te komen en vanuit een gezamenlijke basis samen te werken. Daar waar het in het verleden vaak langs elkaar heen werken was of volgend aan elkaar werd gewerkt.  Ik heb geleerd ruimte te geven waardoor personen actief gaan meedoen en zich kunnen ontplooien. Ik kan makkelijk gevoelige onderwerpen en situaties bespreken waardoor tot de kern kan worden gedrongen en aan de echte oplossing wordt gewerkt. Via duidelijke, dagdagelijkse situaties wordt inzichtelijk wat wel en niet werkt. De stappen die gezet zijn, zijn dicht bij mijzelf gebleven. Het is schaven en schuren aan jezelf en  geen complete verbouwing, daardoor voelt het ook zo goed. Het gaat op een natuurlijke wijze, kleine stapjes met groot resultaat.

Harry Ploum

Epic owner, APG

Celine Hoedemakers

Binnen mijn werk als ergotherapeut kreeg ik de kans om door te groeien tot leidinggevende van de afdeling ergotherapie en fysiotherapie. Mijn wens was mijn energie te behouden met als doel mezelf te ontwikkelen tot een leidinggevende die rust, energie en daadkracht uitstraalt en een leidinggevende die ’s avonds energie heeft voor een sociaal leven. Om deze doelen te bereiken ben ik gestart met een coaching traject. Tijdens mijn eerste half jaar coaching heb ik veel geleerd over team dynamiek. Wat is mijn rol binnen een team en hoe beïnvloed mijn handelen de personen om me heen. Ik heb geleerd patronen bij mezelf te herkennen, welke energie kosten, welke die ervoor zorgen dat ik harder ga lopen en ‘raar maar waar’ me minder efficiënt en dus minder effectief maken. Door de regelmatige coaching met Anniek heb ik geleerd hoe ik deze patronen kan doorbreken. Ik weet wat ik nodig heb in uitdagende situaties. Het gevoel dat iemand over mijn schouder mee kijkt geeft steun. Want een goede samenwerking binnen een dynamisch team geeft de juiste kracht om samen verder te komen.

Celine Hoedemakers

Leidinggevende van de Afdeling Ergotherapie en Fysiotherapie, Kliniek Bethesda Tschugg in Zwitserland

Manager Jan zag zijn team enorm groeien in daadkracht, eigenaarschap en plezier

Erik realiseerde als directeur bij SABIC groei binnen zijn team en organisatie door aan leiderschap en cultuur te werken

Favicon Dynamic Minds

Ik merk door de teamcoaching vooral dat de teamleden natuurlijker werk van elkaar overpakken. Meer dan voorheen heerst de één team één taak mentaliteit. De ontspannen sfeer maakte dat iedereen zich vrij voelde om te spreken. Prettig was ook dat het onderwerp van gesprek door het team wordt bepaald. Tijdens de toepassing van gesprekstechnieken behandelden wij daardoor onderwerpen waar wij normaliter niet de tijd voor nemen.

Een financieel specialist

Favicon Dynamic Minds

Door de coaching luisteren we beter, werken we beter samen, we spreken ons meer uit en we hebben meer open discussies.

Een consultant

Favicon Dynamic Minds

Als team zijn we meer als een eenheid naar de buitenwereld toe gaan communiceren. Ook luisteren we beter naar elkaar en laten we elkaar veel meer uitpraten. Het was erg waardevol dat er openheid van zaken was en het wederzijds respect naar elkaar tijdens de coaching van het team.

Een financieel manager

Favicon Dynamic Minds

In ons team was het belangrijk om meer inzicht in groepsdynamiek te ontwikkelen en dat we elkaar beter leren kennen. Door de coaching zijn we beter naar elkaar gaan luisteren, is er meer begrip voor elkaar en hebben we elkaar beter leren kennen. Nu zijn we een hechter team dat elkaar beter kent en elkaar leert inschatten op elkaars sterke punten. Persoonlijk heb ik geleerd dat jezelf meer open opstellen voor veiligheid in de groep zorgt waardoor je meer met elkaar kunt en voor elkaar krijgt.

Een SAP consultant

Camille over zijn ervaringen met de coaching en training van Anniek van Dynamic Minds

Pauline ging vaak laat naar huis en kon het werk moeilijk loslaten. Nu weet ze hoe ze daar succesvol mee om gaat en rust ervaart

Roger Hollanders

Ik ben met Anniek Oost een traject aangegaan om mijn communicatie naar collega’s en ook klanten te verbeteren. Ik had moeite om collega’s aan te spreken op hun gedrag. Waar ik tegen aan liep, was dat ik meerdere keren vragen moest stellen om antwoord te krijgen. Ik voelde me hierdoor niet gewaardeerd en kreeg het gevoel ‘daar komt hij weer’. 
Door te gaan onderzoeken waar het probleem zat en daarmee aan de slag te gaan, ben ik rustiger en veel minder gestresst aan einde werkdag. Ik trek mij minder zaken persoonlijk aan, heb een betere communicatie met mijn collega’s en klanten en kaart problemen aan. Al met al heeft het traject met Anniek mij veel rust gegeven in mijn dagelijkse werkzaamheden. 

Roger Hollanders

Contractbeheerder, Unica

IMG_0020 christine

Aan de training van Dynamic Minds heb ik erg veel praktische tools overgehouden die ik meteen in de dagelijkse praktijk kon implementeren. Zo verschillend van alle andere, eerdere trainingen ... Bovendien was het delen van ervaringen met een beperkte groep "lotgenoten" een echte eye-opener omdat ook zij voor dezelfde of soortgelijke uitdagingen stonden. Gedeelde smart, is halve smart zegt het spreekwoord, maar ook de oplossingen, tips & tricks die zij aandroegen, waren ontzettend waardevol. De trainer is een bijzonder gedreven en dynamische dame (Dynamic Minds? ;-)) waardoor de sessies geen moment saai waren. Zodra het kan, schrijf ik me in voor een vervolgcursus. EEN ECHTE AANRADER

Christine Vossen

Customer service teamlead CANTEL, A STERIS Company

thumbnail_Image

De manier waarop Anniek mijn coachtraject aanging heeft mij zeker geholpen om een betere leidinggevende te worden. Natuurlijk zul jezelf moeten openstaan voor feedback die je van collega's ontvangt (dat zijn cadeautjes), door jezelf kwetsbaar op te stellen krijg je meer gedragenheid en dat wordt zeker gewaardeerd. Ik ben van mening dat elke leidinggevende bijscholing behoort te krijgen gedurende zijn leidinggevende periode, je bent nooit te oud om te leren. Bedankt voor alle tips en leermomenten!

Roger Moonen

Bevelvoerder+ | Sitech Services Brandweer

Favicon Dynamic Minds

Tijdens de coaching van ons team hebben we gewerkt aan de spanningen en de tweedeling in het team. De inzet en openheid van alle teamleden die tijdens de coaching ontstond was erg waardevol. Daardoor zijn we als team enorm gegroeid. We zijn een hechter team geworden, hebben meer begrip voor elkaar en kunnen spanningen nu met elkaar bespreken.

Een test specialist

Jan leerde hoe hij als manager zijn team in beweging kreeg en het potentieel van het team kon benutten

Erik vertelt over wat de coaching van zijn management team hem en zijn team heeft opgeleverd

Favicon Dynamic Minds

Het programma Boost je Leiderschap heeft me enorm geholpen om een volledig nieuwe organisatie op te zetten en het team en mijzelf vleugels te geven in de onderlinge samenwerking. De praktische insteek van het programma legt de focus op de zaken waar je NU last van hebt, en die je NU tegenwerken. Hierbij wordt zeker voldoende theorie en aanknopingspunten gegeven om aan de slag te gaan. De samenwerking in de groep was enorm goed en open, en dit zorgt ervoor dat je elke sessie met meer leerpunten naar buiten komt, dan je met vragen erin ging. Met elkaar sparren en overleggen over de dilemma's helpt enorm om stappen te maken en te groeien.

Pim Havermans

Site Manager PPE Plus, DSM

ProfilePic_2021_2

Fijne coach, vertrouwd, goeie feedback en vragen stellen om je verder te helpen.

Susan Gloaguen

Sr. IT Manager, Boston Scientific

Favicon Dynamic Minds

De focus van het programma ligt op wat jij kan doen in situaties om verandering en efficiëntie aan te brengen. Anniek heeft snel kijk op situaties en geeft praktisch advies dat bij jou past. Top!

Mikel Stultiens

Head of R&D at Mosa

Favicon Dynamic Minds

Topprogramma! Er is uit dit programma nóg meer te halen dan dat je van tevoren zou verwachten. 

Rick Sanderink

Quality controller bij Kalfire Fireplaces

Camille leerde hoe hij als manager zaken los kan laten, met plezier zijn werk doet en energie over houdt

Ron heeft geleerd hoe hij effectief en succesvol kan communiceren en doet daar dagelijks nog steeds zijn voordeel mee

Favicon Dynamic Minds

Where someone is motivated to follow a management path it is good to move quickly and this program offers more flexibility. It also gives managers the opportunity to learn from others outside of the MedTech environment which can stimulate a greater exposure to new ideas and practices. Internal leadership development programs tend to be annual or at least infrequent and over-subscribed, so not always very flexible. Sometimes based on a ‘one size fits all’ approach. However, this program encourages participants to ‘own’ their development, whereas internal programs tend to driven and managed centrally. Because there are regular group sessions this is a good catalyst to ensure regular development one-on-one's take place to discuss content and actions. This makes it easier and more effective  to monitor progress in specific focus areas.

Kirk Locke-Scobie

Financial Controller, Boston Scientific

Ruud-Storcken

De intervisie is een verrijking op mijn reeds bestaande ontwikkeling en groei. Door de dynamiek, gelijkgestemdheid en enthousiasme van het team slagen wij er telkens in op leerzame elementen te verzamelen uit de intervisie. Hierdoor kan er voor mij in een vertrouwde omgeving verdieping gedaan worden op complexe casussen en is er ruimte voor ieders inbreng. Anniek vervult hierin een prettige rol waardoor kaders en thematiek geborgd blijven. Er is afwisseling en methodieken en gelukkig wordt er ook genoeg gelachen tussendoor.

Ruud Storcken

Business Unit Manager, BCT

Favicon Dynamic Minds

Een goede leiderschapstraining in een informele setting, waar met aandacht op ieders bijdrage wordt ingegaan. Zowel door de groep alsmede door de coach.

Jürgen Zimmer

Engineering Expert, Sitech

Chris kon het werk moeilijk loslaten en had het altijd druk. Hij weet nu hoe hij voor rust zorgt en meer tijd creëert in z'n werkdag