Heb jij ook behoefte aan een plek die vrij is van politiek?

Tijdens een middag met de intervisie groep voor directeuren en hoger management werd er een interessant vraagstuk toegelicht door één van de deelnemers. De vraag is te persoonlijk om hier te delen, maar het ging o.a. over hoe de inbrenger zich verhoudt tot de dynamieken in de organisatie. En gezien de reacties van de andere deelnemers merkte ik dat het ook iets heel herkenbaars was voor de rest. We wilden écht weten wat er nou speelde en stelden allerlei vragen, zoals:

‘Hoe is deze situatie ontstaan?’
‘Wat is jouw visie op de oplossing?’
‘Welke obstakels ervaar je? En wat maakt dat dit obstakels zijn?’
‘Hoe draagt x bij aan deze situatie?’
‘Wat is jouw rol in deze situatie?’

Het duurde dan ook niet lang voordat er mooie dialogen op gang kwamen. Er ontstonden super waardevolle inzichten.

De vragen die gesteld werden, hielpen om het vraagstuk vanuit meerdere invalshoeken te bekijken en zo meer inzicht te krijgen in hetgeen dat er speelde, zónder dat er meteen al nagedacht werd over een oplossing.

Eerst wilden we helder krijgen: wat speelt hier eigenlijk écht? En dat is soms best frustrerend, omdat iedereen graag wil helpen. Toch bleven we ook nu bij het onderzoeken van verschillende perspectieven en het stellen van vragen. Pas daarna was er ruimte om suggesties aan te dragen. Aan het eind was iedereen aangenaam verrast over de diepgang in het voorgelegde vraagstuk, het vertrouwen én de openheid.

Tijdens de intervisie gaat het er niet om wie welke functie heeft en wie welke belangen heeft.

Tijdens de intervisie zorg ik er altijd voor dat het een plek is waar we volledig open met elkaar kunnen zijn, zodat we elkaar écht kunnen helpen en je jezelf van je meest kwetsbare kant kan laten zien om daarna enorm te kunnen groeien in je leiderschap. Allerlei voorwaarden die ervoor zorgen dat jij een betere leider kan zijn voor je organisatie.

Een plek vrij van politiek. Hoe vaak maak je dat mee, ?
Een plek waar je vragen kan stellen en hardop kan twijfelen. Heb jij die?

En als je hier heel eerlijk nee op kan antwoorden, dan snap ik dat helemaal. Vaak is het namelijk zo dat hoe hoger je zit in de boom in de organisatie, hoe eenzamer het is.

En in hoe meer organisaties ik kom, hoe vaker ik hoor dat er juist zo’n behoefte is aan het uitwisselen van kennis en het sparren met gelijkgestemden. Juist die vragen van mijn klanten zijn de reden geweest dat we zijn gestart met de intervisie. Alleen al omdat het zo fijn is om af en toe met gelijkgestemden te kunnen zijn. Met mensen die écht begrijpen waar je het over hebt en die tegen dezelfde dingen aan lopen.

Ruud Storcken is business unit manager en een van de deelnemers aan de intervisie in het afgelopen jaar en zegt hierover:
De intervisie is een verrijking op mijn reeds bestaande ontwikkeling en groei. Door de dynamiek, gelijkgestemdheid en enthousiasme van het team slagen wij er telkens in op leerzame elementen te verzamelen uit de intervisie. Hierdoor kan er voor mij in een vertrouwde omgeving verdieping gedaan worden op complexe casussen en is er ruimte voor ieders inbreng. Anniek vervult hierin een prettige rol waardoor kaders en thematiek geborgd blijven. Er is afwisseling en methodieken en gelukkig wordt er ook genoeg gelachen tussendoor😄.”

Wil jij:

  • heel graag onderdeel zijn van een groep, die vrij is van politiek en waar je met gelijkgestemden casussen bespreken?
  • leren hoe je betere vragen stelt en meerdere invalshoeken kan belichten, zodat je weet hoe je veel meer informatie ophaalt uit je organisatie en tot betere oplossingen komt?
  • ontdekken hoe jouw leiderschap het startpunt kan zijn van een beter leiderschap in je organisatie?


Doe dan nu mee met de intervisie!

Eind juni starten we met een nieuwe groep en jij of iemand uit je organisatie kan deelnemen.
De deuren zijn open tot 18 juni. Eind juni starten we.

Heb je interesse en wil je meedoen?

Geef je dan nu hier op
 voor een inventarisatiegesprek, waarin we samen onderzoeken wat jij graag uit de intervisie wil halen.

Dynamic Minds helpt je om met meer gemak en plezier leiding te geven aan je team, afdeling of organisatie door leiderschap te ontwikkelen. Wil je meer inspiratie en praktische tips? Meld je dan hier aan.