Benut de potentie
van je organisatie

Ontwikkel leiderschap en cultuur

_M4A2376

Jouw organisatie heeft veel meer potentie dan er nu uit komt.
Je wilt beter, groter en meer.
Betere resultaten.

 

Je wilt als organisatie doorgroeien.
In omzet, winstgevendheid en misschien ook wel in mensen.
Je wilt bovendien een goede werkgever zijn, waar mensen met plezier hun werk doen.

 

En je weet: daarvoor moet het leiderschap in de organisatie beter
en de communicatie en samenwerking optimaal.

Als dat goed loopt, laten leidinggevenden en teams daadkracht, eigenaarschap en initiatief zien.
Lossen we de échte problemen op, waardoor we kunnen bouwen aan een toekomst met betere resultaten en meer groei.
Dan werken we als één organisatie samen aan de doelen die we hebben bepaald en draagt iedereen daar vanuit zijn of haar rol aan bij.

Maar dat is nu nog niet het geval.
Er is hier nog veel te ontwikkelen en jij ziet enorme kansen, die wachten om benut te worden.

Je merkt elke dag aan allerlei dingen op de werkvloer waar de verbetermogelijkheden zitten:

 • DM_driehoekje-los-roze

  Jij weet dat mensen de organisatie maken, en dus ook de resultaten. En het is niet zo dat je geen goeie mensen hebt zitten! Het zijn vaak medewerkers die doorgegroeid zijn naar een leidinggevende of zelfs managementfunctie, maar met te weinig begeleiding op de praktische kant van leiding geven in de praktijk. Zó’n gemiste kans! Logisch dat zij de nodige verandering niet faciliteren en bewaken. Ze hebben simpelweg de kennis en handvaten niet. Het frustreert je, want jij ziet dat de mensen in je club, van hoog tot laag, het startpunt zijn van verandering.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Leidinggevenden en teams werken onderling bovendien niet optimaal samen, waardoor het silo-overstijgende samenwerken moeizaam verloopt. Eigen belangen gaan regelmatig voor het gezamenlijke belang. Het lijken soms net eilandjes. Daardoor zie je dat mensen langs elkaar praten, maken ze meer fouten gemaakt en pakken ze (potentiële) problemen later op dan nodig is, omdat ze elkaar niet goed begrijpen en te weinig daadkracht en verantwoordelijkheid tonen. 

 • DM_driehoekje-los-roze

  Het gaat vaak over wat er vandaag en morgen geregeld moet worden. Te operationeel. Iedereen lijkt bovendien genoegen te nemen met hoe het nu ‘wel prima’ loopt. Het zou moeten gaan over waar we over een aantal jaar willen staan, wat we moeten doen om dat te realiseren en hoe we de organisatie daarin meenemen. Weg van ‘wel prima’, naar ‘uitstekend’. 

 • DM_driehoekje-los-roze

  Jij ziet wel waar het moet veranderen, maar het lijkt alsof anderen het niet zien. En als ze het al zien, tonen ze te weinig daadkracht en duurt het allemaal te lang. Met een handjevol mensen kom je er niet, iedereen moet meedoen aan deze ontwikkeling in de organisatie.

  Jij weet: dit is niet (meer) toekomstbestendig. Hoe krijg je je organisatie eindelijk zo ver dat jullie slimmer en efficiënter gaan werken, in plaats van nóg meer meetings te organiseren zonder resultaat?

 • DM_driehoekje-los-roze

  Je ziet dat er veel te veel en te lang wordt vergaderd. Het frustreert je mateloos om meeting na meeting over hetzelfde onderwerp te vergaderen, waarna niet iedereen doet wat er is afgesproken. En dit gebeurt niet alleen bij jou, dit gebeurt bij heel veel mensen. Daardoor gooi je gewoon je tijd het raam uit en daar is 'ie te kostbaar voor. Klinkt cru, maar het is wel wat je voelt. Je hebt al eens nagerekend hoeveel het je kost: aantal mensen x uurtarief x het aantal uren vergadering.

  En ja - ik weet het: het gaat al snel om tienduizenden en zelfs honderdduizenden euro's als dat voor meerdere meerdere mensen in meerdere meetings geldt. En elkaar aanspreken op ongewenst gedrag, feedback geven en ontvangen of doorpakken als mensen niet optimaal functioneren? Dat is niet bepaald de gewoonte. En daardoor duurt alles alleen maar langer.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Je hebt de juiste medewerkers nodig om die groei te kunnen maken. Maar vind en behoud ze maar eens als de communicatie en samenwerking niet optimaal loopt. Een goede communicatie en samenwerking helpt om een fijne werkomgeving te creëren, waar mensen graag willen werken, uitgedaagd worden en groeimogelijkheden hebben. Als dat niet op orde is, voelen mensen zich steeds minder verbonden met de organisatie. En aangezien nieuw personeel vinden steeds lastiger is, wil je dat risico niet lopen. Het binden, boeien en zelf opleiden van personeel wordt daardoor steeds belangrijker. 

 • DM_driehoekje-los-roze

  Je ziet heel graag een andere rol voor jezelf voor je, waarin je meer de grote lijnen uitzet en de organisatie het verder oppakt. Je hebt geprobeerd om die rol te pakken, maar je bent nog steeds veel te veel tijd kwijt aan dingen waar je eigenlijk geen tijd en energie meer in zou willen stoppen. En dat gaat ten koste van de resultaten die jullie zouden kunnen halen...

Dit moet anders.

En het kán ook anders.

Je wilt snelheid, efficiëntie én resultaten.

Het is dus tijd voor actie!

Blijf je nu doorgaan zoals je doet, dan blijf je je tijd en energie stoppen in een organisatie die niet de potentie benut die er is. Misschien best goed – maar lang niet wat ze zouden kunnen zijn.

Zonde.

Van de potentie van de organisatie die nooit voluit benut wordt, en van alle mensen die er werken en die ook beter verdienen.

Daar ga jij niet mee akkoord natuurlijk!

De eerste stap die je kunt zetten, is een vrijblijvende afspraak om jouw situatie tegen mij aan te houden. In een gesprek van een uur krijg je mijn ongezouten feedback op wat er beter kan en moet.

En wat als we echt gaan samenwerken?

Dan heb je een verbeterpartner die er net zo in zit als jij.
Je hoeft geen (groot) probleem te hebben om te verbeterensamen halen we de volle potentie uit je organisatie.

Dat brengt mee dat we situationeel leiderschap invoeren of aanscherpen in de organisatie, mét de consequentie dat zichtbaar wordt hoe effectief de leidinggevenden en teams daadwerkelijk functioneren. Daar pakken we natuurlijk samen op door waar nodig, met de insteek om iedereen aan boord te houden waar dat mogelijk is.

Alleen theoretische scholing is natuurlijk niet wat je organisatie werkelijk gaat veranderen. Daarom werk ik met "coaching on the job" en zorg ik er samen met jullie voor dat alles wat we meegeven ook daadwerkelijk praktisch wordt toegepast. En die theorie, die focust op de praktische toepassing in jullie praktijk. Met voorbeelden die de mensen in jullie organisatie aanspreken en waar ze dus mee aan de slag willen.

Erik realiseerde als directeur bij SABIC groei binnen zijn team en organisatie door aan leiderschap en cultuur te werken

Play Video

Bovendien mogen de mensen zelf meedenken over de thema's waar we het over moeten hebben en krijgen ze de ruimte om zaken zelfstandig (en waar nodig met begeleiding) op te pakken. Zo krijgen we een programma voor de organisatie door de organisatie. Daar worden de deelnemers keer op keer enorm enthousiast van!

Ik wil je wel even waarschuwen.

Grote kans dat je vraag gaat over één deel van de organisatie.
Het middenkader, of bijvoorbeeld een specifiek team. Want daar zit de stroperigheid, de inefficiëntie – daar zie je de meeste onbenutte potentie.

Ik kijk altijd verder dan dat.
Want het probleem is altijd ontstaan doordat de organisatie het heeft getolereerd. De potentie kan daarom het best worden benut door de hele organisatie of in ieder geval een groot deel van de betrokken organisatie mee te nemen in deze verandering.

Samen kijken we hoe we de grootste winst kunnen realiseren.

Een greep uit de klanten van Dynamic Minds

Dit ben ik: Anniek van Dynamic Minds

Sinds 2013 coach ik grote en kleine organisaties op het gebied van leiderschap en organisatieverandering. Dat deed ik zelfs bij politie, defensie en in de topsport.

Keer op keer bleek:
Leiderschap komt je niet zomaar aanwaaien.
Een effectieve organisatiecultuur ontstaat niet vanzelf.

Ik zette mijn complete achtergrond in om de noodzakelijke verandering op het gebied van leiderschap en cultuur bij mijn opdrachtgevers teweeg te brengen. Als basispsycholoog, neuropsycholoog, sport- en prestatiepsycholoog en opleidingen over leiderschap en groepsdynamieken houd ik het praktisch. Die praktische benadering is een verademing voor opdrachtgevers.

_M4A2653

En dan ontstaan er de mooiste resultaten:
Organisaties slagen er met mijn begeleiding in om écht beter leiding te geven, de cultuur te veranderen en zo de echte potentie van de organisatie tot zijn recht te laten komen.

Maar let op:
Als je alles stiekem eigenlijk zo rustig mogelijk wilt houden in jouw organisatie of maar een klein beetje wilt veranderen, ga dan alsjeblieft naar iemand anders. Dan ben je hier aan het foute adres.

Ga je voor enthousiast en een bruisende energie die je hele organisatie in beweging brengt dan moeten we echt even praten. Mijn bedrijf heet niet voor niets Dynamic Minds.

Lees hier meer
.

Unica ontwikkelde de samenwerking en het leiderschap binnen haar teams

Play Video

APG ontwikkelde samenwerking, eigenaar-schap en leiderschap in de organisatie

Play Video

Jan en zijn team ervaarden waarom je zeker in een leiderschapstraject wilt investeren

Play Video