Intervisie voor HR

Sparren met gelijkgestemden om
betere oplossingen te vinden

Start nieuwe ronde: maart 2022

Jij bent leidend in hoe een organisatie door veranderingen heen gaat

Het aansturen van een organisatie of grote afdeling daagt jou als directeur of hoger management continu uit om jouw leiderschap te ontwikkelen, zodat je samen met je organisatie, teams en medewerkers veel meer resultaten kan behalen en beter met veranderingen om kan gaan. Je wordt immers continu door interne en externe redenen gedwongen om te veranderen, waardoor je als organisatie flexibel moet zijn. Covid-19 vraagt nu bijvoorbeeld verandering van je, maar ook de markt, klanten, de organisatie, de economie, concurrenten en nog allerlei andere zaken dagen de organisatie (en daarmee jou) uit om continu in beweging te blijven en zich aan te passen. En de ene verandering is nog niet achter de rug, of de volgende staat alweer voor de deur.

Pagina Intervisie 2

Die permanente veranderingen intern en extern vragen iets van jouw leiderschap, want de wijze waarop jij de organisatie aanstuurt bepaalt hoe een organisatie door veranderingen heen gaat. Jouw communicatie, de wijze waarop je zelf tegen verandering aankijkt, de manier waarop je veranderingen doorvoert, de wijze waarop je zorgt voor commitment en hoe je draagvlak creëert, bepalen onder meer of een organisatie soepel door een verandering heen gaat of dat de organisatie steunt en kreunt bij elke verandering. Jij hebt dus een cruciale rol in het leiden van je organisatie bij veranderingen.

Je bent niet alleen

Het voelt soms best eenzaam als je hier als directeur of management doorheen gaat. Hoe hoger je in de organisatie komt, hoe meer politiek mee lijkt te spelen. Al die directeuren en managers geven aan: ik heb de behoefte om te sparren met gelijkgestemde directeuren en hoger management die écht begrijpen waar ik het over heb en die tegen dezelfde dingen aan lopen.

Wil jij:

  • Heel graag onderdeel zijn van een groep, die vrij is van politiek en waar je met gelijkgestemden casussen bespreken?
  • Leren hoe je betere vragen stelt en meerdere invalshoeken kan belichten, zodat je weet hoe je meer informatie ophaalt uit je organisatie over hoe de organisatie zich op alle vlakken beter kan ontwikkelen en hoe je tot betere oplossingen komt voor meer groei en resultaten?
  • Ontdekken hoe jouw leiderschap het startpunt kan zijn van een beter leiderschap in je organisatie, zodat jij de leider kan zijn die je organisatie nodig heeft om de volgende stap te maken in groei op alle vlakken in de organisatie?

Hoe werkt intervisie?

Tijdens de intervisiebijeenkomsten is er ruimte om jouw uitdagingen met betrekking tot dynamieken in de organisatie, dynamieken in relatie tot externe partijen en jouw eigen leiderschap. In de groep zullen directeuren en hoger geplaatste managers uit zeer diverse organisaties vertegenwoordigd zijn. Daardoor worden vraagstukken en uitdagingen op verschillende manieren belicht, waardoor de aangedragen oplossingen en inzichten vernieuwend en verrassend kunnen zijn. Elke bijeenkomst pakken we een vraagstuk op, dat op dat moment relevant is, waar de groep de meerwaarde van ziet en waar we vervolgens echt de diepte in gaan. Voorbeelden van intervisiethema's zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe ga je om met een corporate versus lokale aanpak?
  • Hoe kan je zaken inrichten zodat de organisatie zelf gaat leren en verbeteren?
  • Hoe evalueer je jezelf als leider?
  • Hoe ga je om met dynamieken in de organisatie?

Samen onderzoeken we tijdens de intervisiebijeenkomsten welke invalshoeken er zijn bij een probleem of vraag, wanneer problemen kansen zijn en hoe je jouw leiderschap het beste in kunt zetten om tot de beste resultaten te komen, zodat je de organisatie succesvoller door veranderingen heen kunt loodsen.

Een gelijkgestemde groep

We willen een fijne, gelijkgestemde groep directeuren en managers en daarom heeft onze coach Anniek met iedere deelnemer een gesprek voordat je deel kan nemen. Zo kunnen we onderzoeken of er een juiste match is met het programma en de groep. Dat zorgt ervoor dat we de juiste groep bij elkaar krijgen, dat er vertrouwen is en dat we samen de diepgang en vertraging in de bijeenkomsten op kunnen zoeken. Een plek die vrij is van politiek en waar je open kan vertellen, vragen en leren.

Pagina Teamcoaching foto

Praktisch: het intervisie programma

We starten samen met een kick-off bijeenkomst. Daar trappen we af en leren we elkaar beter kennen, zodat we samen de basis leggen voor de 6 waardevolle bijeenkomsten die daarna volgen. Daarna hebben we 6 bijeenkomsten verdeeld over een jaar met diezelfde vaste intervisiegroep. De exacte data worden met behulp van een datumprikker gepland, zodat we de meest geschikte data op tijd kunnen bepalen. We starten elke bijeenkomst om 17.30u en ronden af rond 20.30u.

We rouleren tussen de locaties van de deelnemers, zodat je jouw jouw bedrijf onder de aandacht kan brengen en je een kijkje in de keuken kan nemen bij elkaars organisatie. Vanwege de omstandigheden rondom Covid-19 is het mogelijk dat er één of meerdere bijeenkomsten online via Microsoft Teams plaats vinden als het niet mogelijk is om de bijeenkomst(en) live plaats te laten vinden. Vooralsnog vinden de bijeenkomsten voorlopig live plaats.

Pagina Intervisie 1

Dit is geschikt voor directeuren en managers die:

  • leiding geven aan een organisatie of grotere afdeling of business unit.
  • onderdeel zijn van een MT of directieteam.
  • onderdeel zijn van een organisatie met meer dan 75 medewerkers.

Heb je interesse en wil je meedoen?

Geef je dan nu hier op voor een inventarisatiegesprek, waarin we samen onderzoeken wat jij graag uit de intervisie wil halen.

FAQ

Dynamic Minds

Contact@dynamicminds.nl

+31 ‭(0)6 - 55 58 30 35

Bongerd 13

6176 AV Spaubeek

‬KvK 57262101

BTW ID NL001791009B64

Meld je hieronder gratis aan om regelmatige tips en adviezen per e-mail te ontvangen om jouw leiderschap te ontwikkelen

© 2020 - 2023 Dynamic Minds | Privacy verklaring en Cookieverklaring