Leiderschapsprogramma
voor leidinggevenden

Ontwikkel leiderschap zodat je leidinggevende
zijn of haar team of afdeling succesvol aanstuurt

Schermafbeelding 2021-05-19 om 13.34.15

Je ziet wel dat die leidinggevende de juiste man (of vrouw) op de juiste plek is, maar het komt er nog niet helemaal uit. Hij zet zich in en wil er het maximale uit halen. Het is niet zo dat het in de soep loopt, maar het kan op een aantal fronten zeker beter. Dat merk je bijvoorbeeld aan:

 • DM_driehoekje-los-roze

  Er is te weinig eigenaarschap en daadkracht. Er wordt in het team van alles afgesproken, maar die afspraken nakomen, ho maar.

 • DM_driehoekje-los-roze

  De leidinggevende en ook het team zijn vaak brandjes aan het blussen en bezig met de operatie, terwijl het echte probleem niet aangepakt wordt en er te weinig tijd overblijft voor strategische oplossingen.

 • DM_driehoekje-los-roze

  De meetings duren vaak lang en vaak worden meetings meerdere keren herhaald omdat mensen op zaken terugkomen, zaken niet op worden gepakt of omdat we het lastig vinden om samen tot acties en conclusies te komen. Dat schiet niet op.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Je merkt dat de leidinggevende en ook de teamleden twijfels hebben of ze nog wel bij dit team of zelfs de organisatie willen blijven.

Je ziet wel dat het anders wordt als die leidinggevende tot zijn recht komt. Dan:

 • DM_driehoekje-los-roze

  toont het team initiatief, daadkracht en eigenaarschap

 • DM_driehoekje-los-roze

  worden de échte problemen aangekaart, opgepakt en opgelost en heeft de leidinggevende tijd voor strategische vraagstukken

 • DM_driehoekje-los-roze

  lopen meetings lekker en leveren ze resultaat op

 • DM_driehoekje-los-roze

  gaat het goed met het team en komen mensen weer met plezier naar het werk

Je voelt al lang dat het mogelijk is, maar dan moet er wel wat gebeuren. Dat gaat niet vanzelf. Vlieg mij in als coach en we realiseren het samen.

Ik coach dan natuurlijk deze leidinggevende.

Ik coach ook het team, omdat zij een belangrijke factor zijn om tot écht succes te komen.

Alleen de leidinggevende coachen heeft geen zin.

Juist de coaching van de leidinggevende in combinatie met het coachen van het team geeft de allerbeste resultaten. Duurzame resultaten bovendien. En waarom zou je voor een minder resultaat gaan als je ook voor de beste en meest duurzame oplossing kan kiezen?

Als je me nu inschakelt dan heb je over 4 maanden:

 • DM_driehoekje-los-roze

  een team dat daadkrachtig is, eigenaarschap laat zien en initiatief toont

 • DM_driehoekje-los-roze

  een club mensen die de echte problemen aanpakt en oplost, zodat de leidinggevende aan de slag kan met zowel operationele als strategische vraagstukken

 • DM_driehoekje-los-roze

  lopen meetings lekker en leveren ze resultaat op

 • DM_driehoekje-los-roze

  gaat het goed met het team en de leidinggevende, komen mensen weer met plezier naar het werk en zijn de resultaten goed

Jan heeft ervaren hoe je met meer gemak en plezier je team leidt

Play Video

Zo pakken we dat aan

Tijdens het leiderschapsprogramma Boost Je Leiderschap verbeteren we het leiderschap van de desbetreffende leidinggevende en het aansturen van zijn of haar team of afdeling.

Leidinggeven leer je door te doen en te reflecteren op de praktijk.

Want laten we eerlijk zijn: inspiratie en het leren van allerlei theoretische modellen over leiderschap verandert weinig tot niks. Daarna gaan de meeste mensen ‘gewoon weer aan het werk’,  waarbij ze in alle oude gedragingen terug vallen. Toch zijn er veel trainingen waar theorie en inspiratie centraal staan. Deze training is een positieve uitzondering.

Tijdens het Boost Je Leiderschap programma krijgt de leidinggevende praktische handvatten waar hij diezelfde dag al mee aan de slag kan in zijn werk, zodat hij situaties leert herkennen, weet hoe hij ermee om kan gaan en ze zelfs kan voorkomen. We maken afspraken over waar hij mee aan de slag gaat, de keer daarop evalueren we hoe een ander is gegaan en stellen we waar nodig bij. Zo weet hij steeds beter hoe hij grip krijgt op zijn team of afdeling en wat hij moet doen om de regie te houden. Niet lullen, maar poetsen dus.

Tijdens ons leiderschapsprogramma Boost Je Leiderschap werk ik 4 tot 6 maandenlang met de leidinggevende:

 • DM_driehoekje-los-roze

  We hebben een persoonlijk intakegesprek, waarin we de doelstellingen bepalen. Hierbij kan de leidinggevende van de deelnemende leidinggevende en HR worden betrokken.

 • DM_driehoekje-los-roze

  De leidinggevende heeft 5x een sessie individuele coaching met mij. Deze sessies duren 1 uur.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Tussen de sessies door hebben we sessies met het team of de afdeling van de leidinggevende. We evalueren wat er op dat moment goed gaat en waar het beter kan, en brengen dat in de praktijk.
  Samen met de leidinggevende bereid ik deze sessies vooraf voor, zodat de leidinggevende zelf actief deze sessies leidt. Het is ‘coaching on the job’. Door in de praktijk feedback te krijgen op hoe hij het team leidt, zal hij merken dat hij het team steeds beter leidt.

 • DM_driehoekje-los-roze

  De leidinggevende neemt ook 2x deel aan een scherpe intervisiebijeenkomst met leidinggevenden van andere organisaties. Deelnemers zijn keer op keer verbaasd hoe vaak andere leidinggevenden tegen dezelfde problemen aanlopen en leren heel veel van de kennis en ervaring van andere leidinggevenden.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Door deze aanpak gaat de leidinggevende met gemak, plezier en resultaat leidinggeven aan zijn team of afdeling. Dat zorgt voor energie bij jou, de leidinggevende en zijn team of afdeling!

 • DM_driehoekje-los-roze

  En jij hebt vanaf dat moment een daadkrachtig team dat eigenaarschap laat zien en initiatief toont. Ze herkennen de echte problemen en lossen die op, zodat de leidinggevende zich kan richten op de operationele en strategische vraagstukken die op zijn bordje horen te liggen.

  Meetings lopen lekker en leveren resultaat op. Het team én de leidinggevende zitten goed in hun vel en presteren.

Welke leidinggevenden passen bij dit programma?

We werken graag met leidinggevenden die snappen dat een verandering in hun team of afdeling bij hen begint. De leidinggevende leidt de groep. Pas als hij weet hoe je dat succesvol doet, kan het team ook de gewenste verandering realiseren.

Het is dus niet een kwestie van inspiratie op komen snuiven en achterover leunen. Actie in de taxi.

Als je deel wilt nemen, hebben we eerst een inventarisatiegesprek. Zo kunnen we onderzoeken of dit programma de juiste match met de leidinggevende is. Daarna wordt de aanmelding pas definitief.

 

Pauline heeft samen met collega's aan een betere werk-privébalans gewerkt

Play Video

Dit programma is niet voor leidinggevenden die:

 • DM_driehoekje-los-roze

  op zoek zijn naar inspiratie of theorieën

 • DM_driehoekje-los-roze

  geen rol voor zichzelf zien in het ontwikkelen van hun team of afdeling

Als een leidinggevende deel wil nemen, hebben we eerst een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen onderzoeken of dit programma de juiste match met de leidinggevende is. Een aanmelding wordt pas definitief als de leidinggevende daarna nog steeds deel wil nemen.

Camille heeft ervaren wat er mogelijk is als diverse teams beter functioneren

Play Video
Dynamic Minds

Contact@dynamicminds.nl

+31 ‭(0)6 - 55 58 30 35

Bongerd 13

6176 AV Spaubeek

‬KvK 89439929

BTW ID NL864983499B01

Meld je hieronder gratis aan om regelmatige tips en adviezen per e-mail te ontvangen om jouw leiderschap te ontwikkelen

© 2020 - 2023 Dynamic Minds | Privacy verklaring en Cookieverklaring