Love is in the air – Ben jij nog steeds een beetje verliefd?

Kan jij je die eerste verliefdheid nog herinneren? Die kriebels in je buik. Spannend en leuk tegelijk.

Als we het over liefde hebben dan denk ik meteen aan die kriebels die je bij de eerste date hebt, die spannende periode waarin je elkaar leert kennen, die periode waarin je ontdekt dat je al die gekke dingen van de ander schattig vindt in plaats van irritant en vervolgens groei je steeds meer naar elkaar toe.

Stiekem werkt het ook zo met jouw team en organisatie…

Daar had je waarschijnlijk ook kriebels in het begin. Toen sliep je de eerste dagen misschien wat minder goed of juist heel diep omdat je alle nieuwe dingen in je opnam. Was je aan het aftasten hoe alles werkt, wat er mogelijk is. Dingen waren vooral heel erg leuk, je begint immers enthousiast. Zelfs wanneer je tegen dingen aan loopt, die je minder leuk vindt, pak je die vol energie op.

Maar gaandeweg komt de sleur er wat meer in en verdwijnen die kriebels soms. In je relatie en soms ook in je werk. Het gaat minder vanzelf en er is soms gedoe. Ik herinner me dat iemand ooit zei: het moment dat je stopt met investeren, ben je eigenlijk al aan het vertrekken.

Laat die even bezinken.

Ben jij nog aan het investeren? Of ben je daarmee gestopt en ben je daardoor al aan het vertrekken?

Het lukt toch niet… Het is nou eenmaal zo… Zo gaat het al jaren… Ze staan er toch niet voor open…

Ik wil dolgraag je dat je weer een beetje verliefd wordt. Op jouw werk. Op jouw team. Dat je vol plezier met je team werkt en met gemak de boel aanstuurt, waardoor je straalt en met jou je team, afdeling en organisatie. Dat zal ook thuis z’n vruchten afwerpen, want ook daar is er dan meer tijd, energie en plezier. Tijd om samen met je gezin leuke dingen te doen, een goede nachtrust en tijd en energie voor leuke activiteiten.

Is het dan tijd voor relatietherapie op het werk? 😉

Als je die kriebels weer nieuw leven in wil blazen, dan vraagt dan aandacht. In je relatie en ook in je werk. Veel leidinggevenden geven aan dat ze ongeveer wel weten wat er moet gebeuren, maar dat het er steeds bij in schiet. Niet continu onder de aandacht wordt gebracht. Het gevolg? 

Er verandert niks.

Dus hoe ga je het dan aanpakken?

Vind je dat lastig en kom je er niet goed uit of geeft het niet de juiste aanpak? Ik help je samen met het team van Dynamic Minds graag verder.

Tijdens een vrijblijvend spargesprek brengen we samen in kaart waar je staat, wat jouw volgende stap is en waar het niet helemaal lekker loopt. Je hoeft alleen maar even een berichtje terug te sturen via LinkedIn of te mailen naar contact@dynamicminds.nl om gebruik te maken van een van de 3 spargesprekken voor deze maand.

We horen graag van je!

Dynamic Minds helpt je om met meer gemak en plezier leiding te geven aan je team, afdeling of organisatie door leiderschap te ontwikkelen. Wil je meer inspiratie en praktische tips? Meld je dan hier aan.