Management en
directieteam coaching

Ontwikkel je team en ga aan de slag
met de strategische uitdagingen
van je organisatie

_M4A2376

Je ziet wel dat je de juiste mensen in het team hebt zitten.

Jullie zouden de organisatie als team moeten sturen om voorop te blijven lopen
en relevant te blijven in de toekomst. Om voorbereid te zijn op wat er in de markt en de wereld speelt.

De afgelopen jaren is wel gebleken hoe belangrijk het is om wendbaar te zijn
en de organisatie klaar te stomen voor alle veranderingen die zich kunnen aandienen.

Maar op de een of andere manier zie je dit nog niet terug in de resultaten van je MT.
Je ziet de strategische potentie, maar het komt er nog niet uit.

Je merkt dat bijvoorbeeld aan het volgende:

 • DM_driehoekje-los-roze

  Het hele team is ervan doordrongen dat het urgent is om strategisch te plannen en te handelen. Dat staat dan ook standaard op de agenda van jullie meetings. Maar in de praktijk gaat de meeste tijd op aan het bespreken van de dagelijkse operatie. Je vindt het frustrerend, maar het lukt jullie niet om de strategie de plek te geven die ze verdient.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Ook op de werkvloer gaat alle tijd en aandacht naar de waan van de dag. Er wordt te weinig verantwoordelijkheid gepakt in de organisatie, en dat zorgt ervoor dat directeuren en managers hun tijd kwijt zijn aan alles wat op de vloer speelt.
  Je zíet het gebeuren, maar ondanks al je pogingen verandert er weinig.

_M4A9835
 • DM_driehoekje-los-roze

  Het team leunt soms erg op jou voor antwoorden, acties en besluiten. Je wilt meer daadkracht en eigenaarschap vanuit het team zelf, maar dat zit er nu vaker niet dan wel in. Natuurlijk heb je ingezet op leiderschap en verantwoordelijkheid nemen maar het komt er nog steeds niet uit. Hoe moet je ooit écht strategisch sturen met deze club als je team steeds bij jou komt aankloppen?

 • DM_driehoekje-los-roze

  De teamleden zitten niet helemaal op één lijn. Soms lijkt het alsof jullie langs elkaar praten. Om strategisch daadkrachtig op te treden heb je een team nodig dat één is. Een team dat sámen stuurt. Maar om heel eerlijk te zijn, voelt het alsof jij degene bent die steeds richting moet geven terwijl iedereen uiteindelijk toch zijn eigen ding doet.

Je ziet wel dat het anders wordt als jullie team meer als een echt team gaat functioneren. Dan:

 • DM_driehoekje-los-roze

  komen jullie in de meetings toe aan wat het belangrijkst is: de strategische toekomst van de organisatie en de vertaling naar de dagelijkse gang van zaken

 • DM_driehoekje-los-roze

  pakken de teamleden hun verantwoordelijkheden richting hun eigen teams en afdelingen. Wat een verademing als iedereen doet waar hij of zij voor opgesteld is en er tijd en ruimte is om in het MT bezig te zijn met wat er echt toe doet: jullie strategische verantwoordelijkheid.

 • DM_driehoekje-los-roze

  voert het team gezamenlijk de regie, en is strategisch sturen ineens wél mogelijk

 • DM_driehoekje-los-roze

  vóel je weer elke dag wat dat cliché ‘alle neuzen dezelfde kant op’ betekent. Alle teamleden komen weer met plezier opdagen en voelen zich onderdeel van het team. Sturen is een eitje, omdat het hele team nu samen optrekt.

Natúúrlijk is dat mogelijk!

Dat voel je allang, maar je bent misschien opgehouden om het te geloven. Met mijn hulp lukt het wél.

Ik coach dan niet alleen het team.
Ik help jou ook, omdat je een belangrijke factor bent om tot écht succes te komen. Blijvende verandering in het team kan niet zonder ondersteuning van jou.

Nieuwsgierig?

_M4A9837

Als je me nu inschakelt dan heb je over 4 maanden:

 • DM_driehoekje-los-roze

  een team dat voorrang geeft aan z’n strategische opdracht. In meetings heeft het dan ook prioriteit om de organisatie voor te bereiden op toekomstige plannen en ontwikkelingen, en de dagelijkse operatie kun je kort aftikken.

 • DM_driehoekje-los-roze

  een organisatie waarin iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid pakt en doet waarvoor hij of zij is opgesteld. Dat geeft jouw directie- of managementteam de ruimte om te focussen op wat er het meeste toe doet: die langere termijn.

 • DM_driehoekje-los-roze

  een daadkrachtig team dat leiderschap pakt. Elk MT-lid toont eigenaarschap en besteedt aandacht aan zowel de lange als de korte termijn, zodat je eindelijk toekomt aan strategisch sturen van de organisatie.

 • DM_driehoekje-los-roze

  een team dat één taal spreekt, efficiënt vergadert en samen de schouders zet onder alles wat er gedaan moet worden. De richting is duidelijk. De acties zijn daarop gericht. En bijsturen gaat snel en soepel. Dat gevoel van ‘samen’ is een verademing.

Erik vertelt over wat de coaching van zijn management teamhem en zijn team heeft opgeleverd

Play Video

Unica ontwikkelde de samenwerking en het leiderschap
binnen haar teams voor een beter resultaat

Play Video

Zo pakken we dat aan

Een goed functionerend team krijg je niet door middel van een losse heisessie, een inspiratiesessie of het leren van allerlei theoretische modellen over leiderschap. Daarna gaan de meeste mensen ‘gewoon weer aan het werk’,  waarbij ze in alle oude gedragingen terug vallen. Toch zijn er veel trainingen waar theorie en inspiratie centraal staan. Deze training en coaching is een positieve uitzondering.

Tijdens dit programma krijg je als team ‘coaching on the job’. Jullie leren herkennen waar het niet lekker loopt, hoe jullie daar mee om kunnen gaan en hoe jullie die situaties zelfs kunnen voorkomen. Door middel van praktische handvatten werken jullie meteen aan het team dat jullie willen zijn. We maken afspraken over waar jullie mee aan de slag gaan, evalueren hoe het gaat en stellen waar nodig bij.

Tegelijkertijd kijk ik met jou mee hoe jij het team in dit proces kan begeleiden. Ik help je waar het nodig is en laat je jouw gang gaan waar het kan. Zo krijgen we samen grip op het team.

Niet lullen, maar poetsen dus.

Jan leerde door het programma hoe hij als manager zijn team in beweging kreeg en het potentieel van het team kon benutten

Play Video

Camille over zijn ervaringen met de coaching en training van Anniek van Dynamic Minds

Play Video

We werken 4 tot 6 maanden samen

 • DM_driehoekje-los-roze

  We hebben een persoonlijk intakegesprek, waarin we de doelstellingen bepalen.

 • DM_driehoekje-los-roze

  We hebben sessies met het team. Deze sessies zijn deels tijdens jullie reguliere meetings, want daar moet immers de verandering plaats vinden. We bespreken wat er goed gaat en waar het beter kan, en brengen dat meteen in de praktijk. Tegelijkertijd werken we aan thema’s die spelen, van strategie tot operationele thema’s. Twee vliegen in één klap!

 • DM_driehoekje-los-roze

  Samen met jou bereid ik deze sessies vooraf voor, zodat je zelf actief deze sessies leidt. Het is ‘coaching on the job’. Door in de praktijk feedback te krijgen op hoe je het team leidt, zal je merken dat je het team steeds beter leidt.

 • DM_driehoekje-los-roze

  Optioneel hebben we ook strategiesessies met het team om strategische thema’s verder uit te diepen en op te pakken.

_M4A9949

Door deze aanpak gaan de resultaten vooruit en ontstaat er echt één team.
Dat zorgt voor energie bij iedereen!

Welke teams passen bij dit programma?

We werken graag met directie en managementteams die snappen dat een verandering in hun team of organisatie bij hen zelf begint. Die begrijpen dat ze daar zelf mee aan de slag moeten gaan om een échte verandering te realiseren.

Geen inspiratie snuiven en achterover leunen om te zien wat het wat is, maar actie in de taxi!

Als je deel wilt nemen met jouw team dan hebben we eerst een inventarisatiegesprek. Zo kunnen we onderzoeken of dit programma de juiste match met jou en het team is. Daarna wordt de aanmelding pas definitief.

Manager Jan zag zijn team enorm groeien in daadkracht, eigenaarschap en plezier

Play Video

Dit programma is niet voor teams die:

 • DM_driehoekje-los-roze

  op zoek zijn naar inspiratie of theorieën

 • DM_driehoekje-los-roze

  geen rol voor zichzelf zien in het ontwikkelen van hun team

 • DM_driehoekje-los-roze

  niet zien dat zij cruciaal zijn in het ontwikkelen van leiderschap in de organisatie en het vasthouden van ontwikkelingen in cultuur, gedrag en leiderschap in de organisatie.

Dit is de coach voor dit programma: Anniek

Sinds 2013 coach ik grote en kleine organisaties op het gebied van leiderschap en organisatieverandering. Dat deed ik zelfs bij politie, defensie en organisaties in de topsport.

Keer op keer bleek:
Leiderschap komt je niet zomaar aanwaaien.
Een effectieve organisatiecultuur ontstaat niet vanzelf.

Ik zette mijn complete achtergrond in om de noodzakelijke verandering op het gebied van leiderschap en cultuur bij mijn opdrachtgevers teweeg te brengen. Als basispsycholoog, neuropsycholoog, sport- en prestatiepsycholoog met opleidingen over leiderschap en groepsdynamieken houd ik het praktisch. Die praktische benadering is een verademing voor opdrachtgevers.

En dan ontstaan er de mooiste resultaten:
Teams en organisaties slagen er met mijn begeleiding in om écht beter leiding te geven, de cultuur te veranderen en zo de echte potentie van het team en de organisatie tot zijn recht te laten komen.

Maar let op:
Als je alles stiekem eigenlijk zo rustig mogelijk wilt houden in jouw team of maar een klein beetje wilt veranderen, ga dan alsjeblieft naar iemand anders. Dan ben je hier aan het foute adres.

Ga je voor enthousiast en een bruisende energie die je hele team en organisatie in beweging brengt dan moeten we echt even praten. Mijn bedrijf heet niet voor niets Dynamic Minds.

Lees hier meer
.

_M4A2653

FAQ

We hebben eerst een vrijblijvend gesprek. Zo kunnen we samen onderzoeken of dit programma de juiste match is. Een aanmelding wordt pas definitief als je daarna nog steeds deel wilt nemen.